Viikonloppureissu Ylläkselle - miniloma tunturissa

Moi!

Toiminnantäyteisten arkipäivien välissä teimme viikonloppureissun Ylläkselle viime viikonloppuna. Löydettiin aikalailla extemporena edullinen hotelli, minkä jälkeen aloimmekin jo roudaamaan kamoja autoon, hah. Lumilautailu on ollut osa mun elämää ihan polven korkuisesta taaperosta saakka, enkä voi vieläkään tajuta, että nyt Ylläksen jylhät tunturit kohoavat noin 170 kilometrin päässä ovensuusta!

Perjantai-illan vietimme rennoissa merkeissä syömässä käyden ja hotellilla makoillen. Yritimme bongata revontulia, joita emme kuitenkaan tänä viikonloppuna nähneet. Illan päätteksi intoilimme jo seuraavan aamun aamiaisesta. Miten paljon voikaan tuoda onnea elämään, kun joku muu tekee aamupalan suoraan oman nenän eteen? :-D

Lauantain vietimme kokonaan rinteissä. Harmiksemme Ylläksellä oli vielä niin vähän lunta, että kaikki mäet eivät olleet auki. Viiletimme koko päivän Ylläsjärven puolella, sillä siirtymäreitti Äkäslompoloon oli suljettu. Sää oli sumuinen lähes koko päivän, joten tunturin huipulta ei näkynyt kovin pitkälle. Huolimatta tästä kaikesta Ylläs ehti näyttää meille parhaimman puolensa! Taivas piirtyi hennon vaaleanpunaiseksi, ja pitkät mäet eivät pettäneet tälläkään kertaa. Miniloma tammikuun puolessa välissä oli nappivalinta, sillä mihinkään ei tarvinnut jonottaa, ja homma toimi moitteettomasti. Saimme lasketella melkein tyhjissä rinteissä, sillä joululoman turistirynnäkkö oli kerennyt laantua.

Vaikka pakkanen ei huipulla laskenutkaan lähemmäs 30 astetta (kuten tunturin juurella), täytyi välissä käydä lämmittelemässä Ylläksen huipulla nököttävässä Ylläskammi 718 -kahvilassa. Mökki sijaitsee nimensä mukaisesti 718 metriä merenpinnan yläpuolella. Kahvila on ihanan tunnelmallinen, joten huomaamattamme istuimme siellä pitkän aikaa minttukaakaot käsissämme.

Laskettelupäivän päätteeksi kävimme pizzalla ehkä jopa maailman parhaimmassa pizzapaikassa, Ravintola Otsossa. Mistään päin maailmaa en ole löytänyt yhtä isoja pizzoja! Palasimme pizzeriaan vanhasta muistista, sillä suosimme kyseistä ruokapaikkaa edelliselläkin Ylläksen reissulla. Kamalan nälän takia en ehtinyt näistä lätyistä napata kuvaa, joten se jää ensi kerralle. ;-)

All in all, aivan ihana rentoutusviikonloppu takana.

Ylläksen saldona toimi:

pöyheä sänky

Nutella-aamiainen

penkinlämmitys

lumilauta & peililasit

 jättiläispizza

 jäätynyt Coca-Cola zero -tölkki

-Mona