Ystävänpäiväterkut Unawatunasta, Sri Lankan aurinkorannalta!

Ystävänpäiväterkut kuumasta Unawatunasta!

Saavuin juuri aurinkotuolilta hotellihuoneen valkoisiin lakanoihin päivittämään teille reissukuulumisia. Lomaa Sri Lankassa on kulunut reilu viikko, ja aika on juossut todella nopeasti (niin se kyllä jokaisella vapaalla tuppaa tekemään :-D). Marawilan näkemisen jälkeen siirryimme Kandyn kaupunkiin, josta matka jatkui Sri Lankan kuvakuuluisalla junalla Ellaan. Sisämaassa vietettyjen öiden jälkeen suuntasimme etelärannikolle, jossa Mirissan rauhaisat kilpikonnarannat veivät sydämeni. Kilpikonnarakkaus jatkuu nykyisessäkin olinpaikassa, viihtyisässä Unawatunassa.

Tarkoituksenani oli päivittää teille reissukuulumisia aikalailla reaaliaikaisesti, mutta todella huonojen internet-yhteyksien vuoksi luovuin kyseisestä ajatuksesta jo matkan ensimmäisinä päivinä. Sisämaan puolella wifit toimivat hyvin, mutta etelän rannoille saavuttaessa ne lakkasivat toimimasta, tai ainakin hidastuivat minimaalisiksi. Mirissasta hommasimme siskoni kanssa paikalliset sim-kortit, jotka ovat toimineet moitteettomasti. Nykyisessä hotellissa sain läppärini toimimaan, joten matkakuulumiset alkavat muovautua hiljalleen muistiinpanoista varsinaiseksi tekstiksi

Unawatuna on ollut leppoinen pysähdyspaikka. Täällä ollessamme olemme nauttineet vapaasta ajasta ja tyhjästä to do -listasta. Aika on kulunut merestä nousevia kilpikonnan päitä ihastellessa ja Sri Lankan kuuluisaa curry-ruokaa syödessä. 

Eilen vietimme päivän Unawatunan päärannalla. Odotukseni rantaa kohtaan olivat suuret, sillä moni on hehkuttanut paikkaa Sri Lankan rentoutumiskohteiden ykköseksi. Rannalle saapuessani edessä oli turkoosin sininen meri, mutta myös pieni turistimainen tungos (paino sanalla pieni, sillä meno alueella ei ollut verrattavissa esimerkiksi Thaimaan yleisimpien rantojen hulinaan). Korviin kantautui jonkinlainen musiikki, ja hietikolla liikkui useita kaupustelijoita. Palveluiden hinnat olivat hieman korkeammalla kuin muualla. 

Omiin lemppareihini lukeutuvat rauhaisat hiekkarannat, jotka ovat tyhjän hiljaisia mutta kauneudellaan lumoavia. Tästä syystä Unawatunan pääranta ei päässyt omiin ykkössuosikkeihini, mutta päivän siellä sai viihtymään oikein hyvin! Löysimme vapaat aurinkotuolit pienen ravintolan edustalta, ja niillä makoilimmekin useita tunteja. Aurinko poltti kuumasti lepotuolin mustaa patjaa rantabaarin kylmän juoman viilentäessä sitä samanaikaisesti. Rannan tuntumasta löytyi paljon pieniä ja tunnelmallisia kojuja esimerkiksi ruokailua, ostoksia tai päiväretkien varausta varten.

Vastapainona eiliselle halusimme kokea tänään Dalawellan rannan pysähtyneen tunnelman, mikä osoittautui ihanaksi! Dalawellan rannikko oli lähes autio ja erittäin kaunis. Suuret aallot löivät hietikkoa vasten, ja tuulessa huojuvat palmut koristivat taivaanrantaa. Alueella oli muutama pieni hotelli, mutta rantaviivaa sai talsia pitkän matkaa aivan yksinään. Unawatunasta, ja ylipäätäänkin Sri Lankan etelärannikolta, löytyy paljon samantyyppisiä paratiisikohteita.

Unawatunassa voi majailla omassa rauhassa näkemättä ketään tai ihmisvirran keskellä ystäviä tehden. Välimatkat eri kohteiden välillä eivät ole pitkiä, ja ne voi taittaa kätevästi tuk tukilla. 

Tällä hetkellä fiilikset ovat hyvät. Auringon tuomat pisamat ja meriveden kovettamat hiukset ovat hulmunneet vapaasti katuvilinän sykkeessä. Jalat ovat nauttineet polttavan kuumasta hiekasta, ja kokemusarkku kasvanut villieläimiä nähdessä.

Ystävänpäivän iltana lähdemme syömään Unawatunan keskustan alueelle. Lisäksi tarkoituksena olisi tiedustella hieronta-aikoja, jotka nopealla silmäyksellä näyttivät maksavan 5-10 euroa. 

Näiden pikaisten kuulumisten kautta haluan toivottaa aurinkoista ystävänpäivää teille kaikille lukijaystäville!

-Mona