Miksi Yhdysvallat?

Olen miettinyt usein itsekin, miksi tahdoin opiskelijavaihtoon juuri Yhdysvaltoihin. Pienen pohdinnan jälkeen tulin siihen tulokseen, että en osaa nimetä yhtä tiettyä tekijää, miksi valitsin juuri kyseisen maan vaihtokohteekseni.

Olen jo lukioikäisestä asti tiennyt, että aion lähteä opiskelijavaihtoon opintojeni aikana. Ennen kuin päätin lähteä opiskelijavaihtoon, suunnittelin pienimuotoisempaa ulkomaakokemusta, kielikurssia, mutta jostain syystä se jäi itseltäni toteuttamatta. Vaihtohaaveeni jäi myös lukioikäisenä taka-alalle, ja siirsin ulkomailla asumisen toteuttamisen myöhemmäksi. 

Suomessa yliopistoon pääsyn jälkeen olin varma, että pystyn toteuttamaan vaihtohaaveeni. Opiskelemallani tieteenalalla kandidaatin tutkielman yleisin kirjoitusvuosi on jo opintojen toinen vuosi, joten jätin vaihtoon lähdön yliopiston kolmannelle vuodelle. Vaihtoonhakuprosessi kaukomaiden kohteisiin, kuten Pohjois- ja Etelä-Amerikkaan sekä Aasiaan, tuli toteuttaa kuitenkin jo vuotta aiemmin. 

Miksi sitten Yhdysvallat? Jo pienestä saakka olen haaveillut Yhdysvalloissa opiskelusta High School Musical -elokuvien katsomisen myötä (näyttihän se aivan unelmaelämältä Jenkeissä hahah). Yhdysvalloissa opiskelu tuntui lukioikäisenäkin hullulta unelmalta, jonka halusin vielä jonain päivänä toteuttaa. 

Kun yliopiston vaihtoonhakupäivämäärä oli umpeutumassa, olin kuitenkin päättänyt, että tahdon lähteä vaihtoon Australiaan tai Thaimaahan. Opiskelemastani yliopistosta ei ollut kuitenkaan mahdollisuutta lähteä vaihtoon Australiaan haluamakseni lukuvuodeksi, ja Thaimaassa oli tarjolla ainoastaan teknologiapainotteinen yliopisto. Tämä yliopisto ei olisi vastannut tai vahvistanut osaamistani. Näin ollen päätin, että Yhdysvallat on juuri oikea valinta minulle (ja näin jälkeenpäin ajateltuna olen helpottunut, että en pystynyt hakemaan kumpaankaan edellä mainitsemaani kohdemaahan). Kun tieto vaihtoon nimittämisestä vihdoin tuli julki, en voinut kuin hyppiä ilosta, sillä pääsisin toteuttamaan yhden pitkäaikaisimmista unelmistani. 

Yhdysvaltojen opiskelijaelämä ja -kulttuuri ovat kiinnostaneet minua jo pitkään. Onko kaikki yhtä mahtipontista kuin elokuvat antavat olettaa (todellisuudessa ei näin tietenkään voi olla). Yhdysvallat ylipäätään sisältää paljon nähtävää ja koettavaa. Myös maan koko, 50 erilaista osavaltiota ja ihmismäärät ovat päätähuimaavia. Näitä edellä mainittuja asioita löytyy tietenkin useista eri maista, mutta itse tahdoin kokea kaiken juuri tässä niin suureksi ja mahtavaksi alueeksi nimetyssä maassa.

Nyt olen täällä ja odotan innolla, mitä Yhdysvalloilla on annettavana!

-Mona