Lähipäivien parhaat jutut kännykkäkuvina - suomiruoka, läksiäiset

Moikka!

Viime aikoina olen ollut erityisen onnellinen. Vaihtoajan loppupuoli meni todella nopeasti, ja kaikenlaista tavallista hässäkkää on tapahtunut jatkuvasti. Nyt, tekstin kirjoittamishetkellä, istun jo lentokentällä Norjassa odottamassa viimeistä lentoa kohti Suomea! Vaihdon opinnot on saatu pakettiin, ja mielessä on hurja onnellisuuden sekä kiitollisuuden tunne kaikesta koetusta. Tässä hyvän fiiliksen huumassa ajattelin avata teille pieniä (mutta sitäkin tärkeämpiä) juttuja, joita tapahtui Youngstownissa ennen lähtöäni. Myöhemmin Suomesta tulen kirjoittamaan teille myös suuren "vaihtoraportin", jossa kokoan vaihdon keskeisempiä juttuja. 

Joulukuusi

Yhdysvalloissa on tapana pystyttää joulukuusi jokaisen kerrostalon aulaan joulun ajaksi. Suomessa en ole näin nähnyt tapahtuvan, tai ainakaan niin ei tapahdu yhtä useassa paikassa. Koristeltu puu asuntomme aulassa piristi kummasti arjen kiirepäiviä koko joulukuun ajan.

Linnanjuhlat sohvalla

Itsenäisyyspäivänä juhlistin Suomea lounastamalla Linnan Juhlien paraatipaikalla.

Yölliset ruokailut

Linnan juhlien jatkot tapahtuivat Christman Dining Hall -yliopistoruokalassa, jossa kävimme syömässä päivän päätteeksi. Lukukauden aikana en syönyt kyseisessä ruokalassa lähes kertaakaan, mutta viimeisten viikkojen aikana innostuimme käymään yöllisillä dinnereillä ystävieni kanssa. Ravintola on auki keskiyöhön asti, ja tarjolla on suurimmaksi osaksi hampurilaisia ja voileipiä limpparin kanssa. 

Piparkakkutalot

Rakensimme joulun kunniaksi piparkakkutaloja muutama päivä sitten. En edes muista, milloin viimeksi olen kyseistä hommaa puuhastellut! Teimme rakennelmien kokoamisesta pienen kilpailun, jonka oma tiimini hävisi ihan heittämällä kaikille muille (..meidän talossa ei pysynyt edes seinät ehjinä, kuten kuvasta ja taustan sotkuisuudesta voi huomata :-D). Kakkutornien rumuudesta huolimatta kaikilla oli todella hauskaa!

Spinning

Olemme käyneet koko syksyn tekemässä kaikenlaisia urheilujuttuja joogasta tavalliseen salitreeniin. Yliopiston kuntosalilla järjestetään erilaisia ryhmäliikuntoja, joista yhtenä on spinning. Suomessa ollessani en ole pitänyt kyseisestä urheilumuodosta, mutta vaihdon aikana innostuin tästä lajista uudelleen. Lähimenneisyyden keskiviikkoillat onkin kulunut suurimmilta osin spinningin parissa hikoillessa.

Viimeinen koe

Kuten jo opinnoistani kertovassa kirjoituksessa kerroin, minulla oli ainoastaan yksi paperille kirjoitettava loppukoe. Suoritin kyseisen kokeen perjataina, ja nyt opinnot vaihtoyliopistossa onkin jo virallisesti paketissa! Sanoisin, että vähemmästäkin alkaa hymyilyttämään, kun yksi omista unelmista on rustattu alas to do -listalta. 

Kirjapalautus

Jouduin lukukauden alussa ostamaan yhden oppikirjan (ja lainaamaan kirjakaupasta/netistä muutaman). Ostamani kirja oli kallis, mutta näin lukukauden lopussa tajusin myöskin kysyä, ostaako samainen kirjakauppa käytetyn kirjan takaisin. Sain myönteisen vastauksen kysymykseeni, ja kirjasta takaisin jopa vajaat 80$! Kyseinen summa on suuri palautus käytetystä kirjasta.

Sushi

En ole koskaan ollut suuri sushin ystävä - itse asiassa olen maistanut sitä vain kaksi kertaa ennen USA:an saapumista. Vaihdon aikana olen kuitenkin oppinut syömään tätä ruokalajia, ja oikeasti jopa nauttimaan sen mausta! Kyseiset kuvat on otettu Austintownissa sijaitsevassa sushipaikassa, mutta lukukauden lopulla myös kampusalueelle Youngstowniin avattiin oma sushipaikka, minkä jälkeen siellä tulikin ravattua ahkerasti.

Suomalainen ruoka

Ystäväni halusivat jo pitkän aikaa, että valmistaisin heille suomalaista ruokaa. Välttelin tätä ovelasti lähes koko lukukauden, sillä itse en erityisemmin nauti kokkaamisesta tai suurelle joukolle ruuan väsäämisestä. :-D Lopulta kuitenkin järjestin heille "suomiruokaillan", jossa kokkasin jouluteeman mukaisesti riisipuuroa sekä joulutorttuja. Vaikka en saanutkaan ostettua kaikkia perinteisiä ainesosia USA:sta, tuli ruuasta todella hyvää! Kukaan kavereistani ei ollut maistanut joulutorttuja aikaisemmin, mutta illan päätteeksi niitä ei ollut enää lainkaan jäljellä.

Läksiäisjuhlat

Suomiruokaillan jälkeisenä päivänä järjestimme samaisten ystävien kanssa läksiäiset kotiin lähteville tyypeille.

Joulukortit

Askartelin vaihtokavereilleni joulukortit, jotka annoin heille viimeisenä yhteisenä päivänämme. En tunnetustikaan ole mikään viimeisen päälle näpertäjä minkäänlaisissa askarteluissa, mutta ainakin ystävillä nousi hymy korviin asti saadessaan nuo pikku muistot käsiinsä. 

Läksiäislahja

Vaihdon lopussa samaiset ystäväni antoivat minulle valokuva-albumin, johon he olivat koonneet kuluneen lukukauden parhaita paloja. Muistot ja tekstit olivat koontia meidän yhdessä touhuamista jutuista. Huh huh, saan olla todella onnellinen omistaessa ystäviä ympäri maailmaa!

-Mona