Kuukausi Yhdysvalloissa kännykkäkuvina

Tänään on kulunut tasan kuukausi siitä, kun poistuin Suomesta ja suuntasin ensimmäistä kertaa elämäni aikana Yhdysvaltoihin, asumaan Ohioon. Ensimmäinen kuukausi on pitänyt sisällään opiskelijaelämää sekä paljon oppeja itsestä, ympäristöstä ja vieraasta kulttuurista. 

Kuukauden kulumisen kunniaksi jaan teille arkisia ja nopeita otoksia täällä viettämästäni ajasta. Valitsin kuvia kännykkäni syövereistä hieman eri tilanteista ja asioista. 

Seuraavaksi sitten vaan rullailemaan tekstiä alaspäin ja katsomaan, miltä elämä Yhdysvalloissa näyttää mun silmin! :-)

1. Saavuttuani Pittsburghin lentokentälle oli vastassa aika siistin näköinen menopeli nappaamassa ulkomailta tulleita opiskelijoita kyytiin. Tämän jälkeen jokainen kyytiläinen kuljetettiin omaan asuntoonsa. Tuollaisessa minibussissa kelpasi kyllä matkustaa!

2. Kahden ensimmäisen viikon aikana järjestettiin yliopiston alkamisen kunniaksi erilaisia tapahtumia, joihin kaikki opiskelijat olivat tervetulleita. Kuvassa on menossa "hiljainen disko", jossa jokaisella osallistujalla oli päässään kuulokkeet, joista sai valita mieluisen musiikin. Tapahtuman nimestä huolimatta disko ei ollut lainkaan hiljainen, vaan laulu (huuto) ja tanssi nostivat äänenvoimakkuuden jopa meluksi, hah.

.

3. Kaupungin laidalla järjestettiin eräänä iltana ulkoilmaelokuva. Tuolla, jos jossain, oli amerikkalaista tunnelmaa!

4. Syntymäpäiväni oli lähes heti Yhdysvaltoihin saapumisen jälkeen. Tästä syystä toinen kämppäkavereistani oli ostanut mulle syntymäpäiväkoristeita sekä muffinseja. Ei varmaan tarvitse edes ääneen mainita, että kyseinen teko oli aika suloinen yllätys.

5. Kuva kotini aulasta. 

6. Elokuun puolen välin jälkeen alkoivat luennot. Olen hyvin innoissani erilaisista viestinnän, etenkin sosiaalisen median, kursseista, jotka suoritan täällä ollessani. Kuvanottohetkellä olin istumassa viestinnän tehtävien valokuvaus ja videokuvaus -kurssilla.

7. Kuvassa näkyy yksi yliopistokampuksen rakennuksista.

8. Nopea poikaystävälle lähetetty vessaselfie. Ps, tosta kahden euron kirpputorifarkkutakista on tullut mun luottovaate.

9. Vaikka tätä tekstiä kirjoittaessa vettä sataa aivan kaatamalla, on sää ollut suurimmilta osin helteistä. Onneksi +30 asteisten lämpötilojen pitäisi jatkua taas tällä viikolla!

10. Tässä on yksi kaupungin kauniiden rakennusten seinistä.

11. ...ja lisää kauniita näkymiä ravintolabaarin ulkopuolelta.

12. Tältä näyttää mun tavallisen aamun aloitus; paljon puuroa (kuva hämää kulhon suuruudessa :-D).

13. Yksi aamupalan jälkeinen kiireessä napattu otos (luennot odottivat kuuntelijaansa...).

14. Youngstownin kaupunki näyttää kauniilta kesäyönä. 

15. Tavallisin näky mun kädessä kännykän/kameran lisäksi on kyseinen avaimenperä, jonka vieressä roikkuu ainoastaan kotiavain.

16. Kuvassa näkyvät "pienet" ostokset ruokakaupasta.

17. Kun herkut tai muut pienet naposteltavat unohtuivat edellisessä kuvassa olevasta ruokakärrystä, sai ne haettua lähikaupasta. 

18. Kylmä juotava maistui taivaalliselta paahtavassa kuumuudessa Youngstown State Penguins:in kotipelissä.

19. Kotini alakerrassa, samassa rakennuksessa, on todella sympaattinen keksikauppa. Keksien makukaan ei jää kakkoseksi millekään aiemmin maistamalleni..!

20. Perjantai ja lauantai -iltaisin/öisin kaupungissa liikkuu "party bus", joka kuljettaa ihmisiä paikasta toiseen. Bussi on ilmainen, ja sen voi soittaa mihin tahansa. Tämä bussi toimii ilmaista kuljetusta lukuunottamatta kuin taksi; se kuljettaa kyytiläiset jopa yksi kerrallaan omiin koteihin tai eri määränpäihin.

-Mona