Kesän löhöloma Eurooppaan varattu, jei!

Heippa!

Saavuin hetki sitten työpaikalta kotiin, ja halusin heti päästä päivittämään teille mun kuulumisia (kahdeksan tuntia kirjoittamista ei ilmiselvästi ollut vielä tarpeeksi tälle päivälle.. :-D). Tän tekstin julkaisun jälkeen ajattelin vetää lenkkikamppeet niskaan ja siirtyä ulos uudelle kauniille juoksureitille Kemijoen rantaan. Nyt on kuitenkin ihanaa hengähtää hetki parvekkeella auringon säteiden alla.

Tänään kuulumiset ovat blogiteeman mukaisesti reissumielisiä, joten kuvina toimivat aikalailla tismalleen vuosi sitten nappastut kuvat Kroatian Pulasta. Vitsit, palaan aina vahvasti siihen samaan kuvanottofiilikseen, kun alan muokata tai työstää vanhoja kuvia. Pula oli ihana!

pula-kroatia-auto-satama-helle-mona-kajander-matkablogi.jpg
pula-kroatia-satama-simpukoita-simpukat-mona-kajander-matkablogi.jpg
pula-kroatia-ranta-meri-purjevene-mona-kajander-matkablogi.jpg
pula-kroatia-limska-draga-silta-maisema-mona-kajander-matkablogi.jpg

Mulla ja poikaystävällä oli tarkoitus lähteä autolla Norjan Lofooteille kesän aikana. Olimme jo suunnitelleet ja miettineet reissun toteutusta, googlailleet majapaikkoja ja fiilistelleet nättejä maisemia. Pohjois-Norja, etenkin Lofootit, on ollut mun reissulistalla aina yksi must see -juttu.

Eräänä harmaana arki-iltana räntäloskan paukuttaessa suoraan ikkunaan eksyimme kuitenkin netin lentotarjousten syövereihin. Selasimme lentoja “mihin tahansa” -periaatteella, ja yhtäkkiä mielenkiintoisia reissudestinaatioita oli ruudulla useamman välilehden verran. Koska ihania (ja edullisia!) lomakohteita näytti olevan paljonkin, päätimme harkita Lofootteja vielä hetken verran. Meidän molempien kesälomaviikon agendana on täysi nollaus ilman kelloa tai minkäänlaista tekemispakkoa, ja jokapäiväinen autossa istuminen Norjaan ja takaisin alkoi kuulostaa uuvuttavalta (“uuvuttavalta” … tästä on todellinen uuvutus kaukana). Matka Rovaniemeltä Lofooteille ei ole ylitsepääsemätön, ja olimme varanneet paikan läpikäymiseen viikon - pelkkää autossaistumista tai liikkumista reissu ei siis olisi tullut olemaan. Aurinkoisten rantalomatarjousten pomppiessa läppärin näytölle autolla lähteminen Lofooteille alkoi kuitenkin pikkuhiljaa tuntua enemmän suorittamiselta kuin “tehdään ei mitään” -lomalta. Noissa kauniissa vuorimaisemissa tekee kuitenkin mieli haikkailla ja kiipeillä erilaisille spoteille, eikä ainoastaan maata paikallaan.

pula-kroatia-amfiteatteri-mona-kajander-matkablogi.jpg
pula-kroatia-amfiteatteri-rakennus-mona-kajander-matkablogi.jpg
pula-kroatia-ravintola-ruokaa-mona-kajander-matkablogi.jpg
pula-kroatia-pizza-ravintola-ruokaa-mona-kajander-matkablogi.jpg

Noh, kaiken reissusumplimisen jälkeen päätimme varata lennot Kreikkaan, Kosin saarelle! Menomatkalla teemme stopin Latvian Riikassa, eli todennäköisesti saamme yhdistettyä tähän löhölomaan pienen ripauksen kaupunkivilinää. Matkat Helsingistä määränpäähän ja takaisin kustansivat kaiken kaikkiaan 160 euroa yhtä henkilöä kohden, eli eivät todellakaan paljon.

Emme ole vielä varanneet majoitusta, ja oikeastaan emme edes tiedä tarkalleen, missä päin tätä pientä saarta tahtoisimme nukkua. Olemme kuitenkin ehtineet jo päättää, että tahdomme vuokrata pyörät/skootterin/auton, jotta voimme koluta paikkaa läpi. En ole koskaan käynyt Kreikassa, joten tällä lomalla tulee aivan varmasti vastaan paljon uusia ja mielenkiintoisia lokaatioita. Otan mielellään vastaan jo Kosilla käyneiden vinkkejä tai kertomuksia siisteimmistä paikoista.

pula-kroatia-meri-mona-kajander-matkablogi.jpg
pula-kroatia-kallio-meri-uimapaikka-mona-kajander-matkablogi.jpg
kroatia-pula-ranta-meri-mona-kajander-matkablogi.jpg

Kreikan kaukokaipuu-tunnelmissa on hyvä siirtyä lenkkipolulle. Samalla jään jo hieman suunnittelemaan pidennettyä syksyviikonloppua Norjan puolelle, ainakin johonkin tulevaisuuteen.

Vitsit, oon kyllä superonnellinen näistä reissusuunnitelmista, ja siitä, että pystyy vielä valitsemaan useammasta huikean oloisesta paikasta.

-Mona