Ensimmäiset päivät Yhdysvalloissa

Päällimmäisenä mielessä kahdesta ensimmäisestä päivästä...

Yliopistoruokaloihin lukeutuvat myös McDonald's, Starbucks sekä Dunkin' Donuds. Itseasiassa nämä ja muut samankaltaiset pikaruokaravintolat ovat lähes ainoat yliopistoruokalat kampusalueella. Olen iloinen siitä, että terveellisempiäkin ruokavaihtoehtoja on tarjolla tietyissä paikoissa. Toinen elintarvikkeisiin liittyvä huomio on se, että Pepsiä ja noin kymmentä muuta virvoitusjuomavaihtoehtoa saa juoda ruokailun yhteydessä terveellisimmissäkin ruokapaikoissa liiaksi asti.

Koska ruoka on hyvin tärkeä osa ihmisen (tai ainakin mun) elämää, jatketaan kyseisellä teemalla. On hassua, että tienviitoissa moottoriteillä on useita ruokapaikkojen logoja sekä nimiä ohjeistamassa ihmisiä löytämään pikaruokapaikat. Jos Suomessa näkyy kyltti "Helsinki 50", löytyy Ohiosta tienviitta "Taco Bell" ja nuoli johdattamaan oikeaan suuntaan.

Ruuasta ympäristöön. Yliopistoalue muistuttaa tosiaankin jenkkileffoja, vaikka luulin niiden olevan täysin väritettyä fiktiota (mitä ne myös todellisuudesta poiketen osittain ovatkin, tietenkin). Alue on suuri, ja kaikki tarvittava on saatu kampusalueen sisäpuolelle. Asuinpaikat, ruokalat, uimahalli, kuntoilutilat sekä luentosalit löytyvät kävelymatkan etäisyydeltä toisistaan. Myöskään keskustassa ei voi erehtyä siitä, missä päin maailmaa ollaan, sillä Yhdysvaltojen lippuja löytyy useasta kadunkulmasta. 

Kampusalueella vastaan tulevat ihmiset tervehtivät toisiaan usein, vaikka eivät tuntisi toisiaan. "Hey, how are you" -hokemaa voi kuulla vastaantulijoilta yhtenään, mutta vastausta tähän kysymykseen ei jäädä odottamaan. Ensimmäisen kerran hämmästyin suuresti, kun vastaantulija kysyi kuulumisia, mutta jatkoi matkaansa pysähtymättä. Yleisin tapa vastata takaisin on esittää sama kysymys ja toimia itse samalla tavalla kuin toinenkin osapuoli; jatkaa matkaa tyytyväisenä eri suuntaan.

Virallisesti syyslukukausi 2018 alkaa täällä vasta seuraavalla viikolla. Tähän mennessä asuntoloihin ovat asettuneet vasta ulkomailta Yhdysvaltoihin muuttaneet uudet opiskelijat. Lähes kaikki paikalliset ovat vielä viettämässä kesälomiaan ympäri Yhdysvaltoja. Innolla odotan, millaisia ovat luennoitsijat tai yleinen opiskeluilmapiiri verrattuna Suomeen. Me vaihto-oppilaat, kuten eivät muutkaan ulkomailta muuttaneet opiskelijat, emme käy ainoastaan vaihto-oppilaille suunnatuilla luennoilla, vaan aloitamme yliopiston aivan kuten kaikki muutkin tänä syksynä aloittavat freshmanit eli fuksit.

 -Mona