Clevelandin ravintoloiden tähti

Clevelandissa ollessamme vierailimme kaupungin pizza- ja pastataivaassa; Little Italyssa. Se on pieni kaupunginosa Clevelandissa, mikä nimensä mukaisesti sisältää paljon Italiasta kopioituja asioita, kuten tyypillistä italialaista ruokaa sekä juomaa.

Clevelandissa sijaitseva Little Italy sai alkunsa, kun Italiasta kotoisin oleva Joseph Carrabelli aloitti graniitti- ja marmoritöidensä rakentamisen kyseisellä paikalla sijaitsevalle pienelle kukkulalle. Tämän jälkeen Carrabelli muutti asumaan töidensä lähettyville, minkä seurauksena useat italialaiset perheet asettuivat samalle alueelle. 

Nykypäivänä Clevelandin Little Italysta löytyy yli 20 erilaista ravintolaa, minkä lisäksi alueella sijaitsee esimerkiksi erilaisia gallerioita sekä kauppoja. Alue itsessään on kuitenkin suhteellisen pieni. 

Little Italy oli yksi Clevelandin nähtävyyksistä, jonka halusimme nähdä viikonloppureissumme aikana. Kun pitkän päivän päätteeksi pääsimme vihdoinkin kyseiseen kaupunginosaan bussilla (metroliikenne oli jostain syystä osittain pysähtynyt), oli nälkä jo sen verran kamala, että valitsimme lähes katsomatta ensimmäisen eteen tulevan ruokapaikan - Mia Bella:n. Kyseinen ravintola osoittautuikin koko Clevelandin reissumme parhaimmaksi ruokapaikaksi.

Mia Bella oli täydellinen valinta; ruoka oli todella herkullista ja ravintolan henkilökunta piti yllä ystävällistä ilmapiiriä. Ruokalistalta löytyi suurimmilta osin pizzaa ja pastaa, ja jokainen annos näytti maistuvalta. Me valitsimme pasta-annokset, jotka olivat makunsa, kokonsa ja täyttävyytensä puolesta nappivalinnat. 

Yhdysvalloista lähtiessäni tulen ikävöimään sitä, että juomalasit täytetään automaattisesti niiden tyhjennyttyä, ja tästä ei tarvitse maksaa yhtään mitään. Tämä tapa toimi myös kyseisessä ravintolassa. Limsalasien täyttymisen lisäksi myös leipäkoriamme täytettiin ahkeraan tahtiin ilman lisämaksua. 

Clevelandiin matkaavia pizzan tai pastan ystäviä suosittelen ruokailemaan Mia Bellassa tai jossakin muussa Little Italy -alueella sijaitsevassa ravintolassa. Kaupunginosan jokainen ravintola näytti houkuttelevalta.

-Mona