Clevelandin parhaat nähtävyydet

Cleveland on kaupunki Ohiossa. Tässä kaupungissa asuu yli 300 000 ihmistä, ja saman alueen lähettyville on keskittynyt yhteensä reilut pari miljoonaa henkilöä. 

Teimme viikonloppureissun Clevelandin kaupunkiin syyskuun puolessa välissä. Sää oli helteistä, ja koko viikonlopun ajan lämpötila pysyi yli 30:ssa asteessa. Kaupungista jäivät positiiviset fiilikset, mutta samalla tunne siitä, että kyseinen paikka on nyt nähty. 

Muistellessani Clevelandin reissua mieleeni tulee ensimmäisenä (erinomaisen matkaseuran jälkeen) suurkaupungin syke ilman tätä sykettä. Kokonsa puolesta Cleveland on iso, joten jouduimme liikkumaan ahkerasti metrolla eri nähtävyyksien välisiä reittejä. Metrolinjoja oli kuitenkin rajoitetusti, joten käytimme liikkumiseen myös paikallisbusseja. Suuresta koosta huolimatta kaupungin kadut olivat hyvin rauhalliset eikä ihmisiä ollut ruuhkaksi asti missään. Tämä yllätti meidät, sillä olimme varautuneet väistelemään kaikenlaisia kulkijoita jokaisen rakennuksen nurkalla. Toisaalta voi olla, että ihmiset olivat keskittyneet tasaisesti ympäri kaupunkia, ja näin ollen alueen suuresta koosta huolimatta ei ruuhkia päässyt syntymään.

Kaikista suurin ihmetys oli se, että kaupungin keskustasta löytyi todella vähän ostosmahdollisuuksia vaatteille tai lähes millekään muulle tavaralle - tämä matkakohde ei siis ole suunniteltu supershoppailijan unelmapaikaksi.

Shoppailu ei ole suosikkipuuhaani (ja oikeastaan olen muutenkin todella laiska kiertelemään kaupoissa vain huvin vuoksi), joten keskityimme erilaisten nähtävyyksien ja mielenkiintoisten paikkojen etsimiseen. Clevelandista löytyykin paljon näkemisen arvoisia kohteita, ja seuraavaksi esittelen teille viisi suosikkipaikkaani kyseisestä kaupungista. 

1. Downtown

Downtown sijaitsee Clevelandin kaupungin "ytimessä", ja sieltä löytyy esimerkiksi ravintoloita, baareja sekä hotelleja. Me tosin emme majoittuneet Downtownissa, vaan parin kilometrin päässä sijaitsevan West Side Marketin vierestä löytyvässä hostellissa. Tämä osoittautui loistavaksi valinnaksi, sillä kyseisen majapaikan lähettyvillä on useita hieman edullisempia (ja mielestäni myös paremman ruuan omaavia) ruokailupaikkoja. 

Downtownista löytyvät myös näkemisen arvoiset Playhouse Square, jota pidetään Clevelandin teatterikeskuksena isoine esityssaleineen, sekä East 4th Street, josta löytyy suuri osa ydinkeskustan ruokapaikoista. Keskellä Downtownia sijaitsevassa puistossa on myös "Soldiers' and Sailors' Monument", joka on rakennettu alueella aikoinaan tapahtuneen sisällissodan muistoksi. 

2. West Side Market

West Side Market sijaitsee Cuyahoga-joen, joka kulkee Clevelandin läpi, toisella puolella Downtowniin nähden. Kyseinen markkinapaikka on rakennettu suureen rakennukseen, jossa myydään paljon erilaisia suolaisia ja makeita ruokia. Lauantaiaamuna nappasimmekin syötävät mukaan tästä makuelämyskeskuksesta. Paakelit ja muffinssit olivat helpompia viedä mennessään kuin syödä paikan päällä, sillä sisätilassa ei ole juurikaan ruokapöytiä tai muitakaan tiloja ruokailua varten.

West Side Marketin vieressä kulkee katu, joka on myös täynnä erilaisia ruokapaikkoja. Annan suuren suosituksen Mitchell's Ice Cream:ille, jossa söimme elämämme parhaimman makuiset jäätelöt.

3. Hope Memorial Bridge

Hope Memorial Bridge ylittää Cuyahoga-joen. Silta tuntui yllättävän pitkältä ja rankalta talsia paahtavassa kuumuudessa rinkat selässä, mutta maisemat tuolta olivat jokaisen hikipisaran arvoiset.

West Side Market sijaitsee sillan toisella puolella, kun taas toiselta puolelta löytyy Downtown. Kävelyn lisäksi hyvänä siirtymävälineenä sillan puolelta toiselle toimii metro, joka taisi kustantaa 2,5$/kerta ja 5$/rajattoman liikkumisen koko päivälle.

4. Terminal Tower

Terminal Tower sijaitsee Downtownissa, ja rakennuksen 42:sta kerroksesta näkyy hyvin Clevelandin maisemanäkymät jokaiseen suuntaan. Sisäänpääsymaksu oli viisi dollaria, eli ei kovin paha summa. Kauniiden maisemien ja sievän rakennuksen vuoksi vierailu tässä tornissa oli hintansa arvoinen!

Terminal Towerin kanssa samasta rakennuksesta löytyvät metro sekä Tower City Center, jossa on muutamia ruokapaikkoja ja vaateliikkeitä (paino sanalla muutamia, sillä tässä kauppakeskuksessa kävellessä tunnelma oli jopa aavemaisen hiljainen).

5. Rock and Roll Hall of Fame and Museum

Rock and Roll Hall of Fame and Museum sijaitsee kävelymatkan päässä Downtownista, North Coast Harborissa. Emme ajan puutteen vuoksi käyneet sisällä tässä suuressa ja kauniissa rakennuksessa, mutta sen sisältä löytyvät esimerkiksi näyttelyt maailman kuuluisimmista Rock & Roll -esiintyjistä sekä eri artistien soittovälineistä. Ihmisiä kyseinen paikka näytti kiinnostavan kovasti, sillä rakennuksen edustalla parveili useita henkilöitä.

-Mona