Canfield Fair - Yhdysvaltojen kolmanneksi suurimmat piirikunnan markkinat

Kävimme Labor Day:nä Ohion suurimmilla piirikuntamarkkinoilla pienessä kaupungissa Canfield:issa. Labor Day on koko kansan vapaapäivä, jota vietetään vuosittain syyskuun ensimmäisenä maanantaina. Juhlapäivän tarkoituksena on kunnioittaa työläisten panosta Amerikan rakentamisessa ja yhteiskunnan ylläpitämisessä. Yhdysvalloissa on yhteensä yli 3000 piirikuntaa. Canfield Fair -markkinat ovat koko Yhdysvaltojen kolmanneksi suurimmat piirikuntien tasolla järjestettävät markkinat. 

Canfield Fair:in järjestää Mahoningin piirikunnan maatalousseura. Kyseiset markkinat järjestetään messualueella, jossa on yli 60 rakennusta ja paljon vapaata maata esimerkiksi erilaisten kojujen pystyttämistä varten. Messualueella on myös tila, jonne mahtuu yli 6200 henkilöä. Canfield Fair on järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 1846, minkä jälkeen tapahtuma on alkanut kasvamaan vuosi toisensa jälkeen suuremmaksi. Tänä vuonna markkinoilla vieraili yhteensä 300 000 henkilöä.

Lyhykäisyydessään nämä markkinat ovat kuusipäiväinen tapahtuma, josta löytyy kaikenlaista tekemistä. Messualueelta löytyy esimerkiksi yli 400 myyntikojua, huvipuistolaitteita sekä artisteja esiintymässä markkinoiden eri päivinä. Jokaisena Labor Day:na Canfield Fair:issa järjestetään perinteinen kukkojen kieunta -kilpailu, jota me emme tosin nähneet. Tapahtumassa on esillä myös paljon eläimiä. Itse en kovinkaan paljon innostunut eläinten katsomisesta, sillä häkkien ja aitausten tilat eivät näyttäneet kovinkaan ylellisiltä; esimerkiksi liikkumatilaa tai vettä ei kaikilla eläimillä ollut juuri lainkaan. Paikalliset kuitenkin vakuuttelivat eläinten olevan hyvässä hoidossa ja tapahtumassa mukana eri maatilojen edustuksina. 

Saavuimme paikalle omalla autolla, mutta hyvin pian tajusimme, että autolle oli vaikea löytää parkkipaikkaa; muutama muukin oli lähtenyt viettämään vapaapäivää Canfield Fairiin. Osa kaupungissa asuvista asukkaista tarjosi omaa pihaansa parkkipaikaksi muutamaa dollaria vastaan. Löysimme kuitenkin markkinoiden takaa, eli toiselta puolelta aluetta saapumistiehemme nähden, parkkipaikka-alueen, jonne saimme jätettyä auton (vielä ilmaiseksi!). Liikenteenohjaaja opasti meidät omaan ruutuun, ja tästä paikasta oli vain muutaman askeleen kävely yhdelle sisäänpääsyporteista.

Lippu markkina-alueelle kustanti yhdelle henkilölle kuusi dollaria. Lippujen hinnat ovat päiväkohtaisia, ja tämä oli maanantain lipun hinta kaikille yli 13-vuotiaille vierailijoille. Kuuden päivän lippu olisi maksanut 30$, mikä olisi oikeuttanut sisäänpääsyn alueelle yhdelle henkilölle kuutena eri päivänä tai kuudelle eri henkilölle yhtenä päivänä. Alle 6-vuotiaat pääsivät markkinoille ilmaiseksi. Jos suunnittelet vierailua Canfield Fair:iin, kannattaa kyseisen vuoden lippujen hinnat ja ryhmätarjoukset tarkastaa tapahtuman omilta nettisivuilta (www.canfieldfair.com). Kyseiseltä nettisivulta saa ylipäätäänkin lisätietoa itse tapahtumasta!

Omat suosikkini Canfield Fair:issa olivat ehdottomasti kaikki toinen toistaan söpömmät (ja herkullisemmat) ruokakojujen antimet. Markkinoilla maistoin ensimmäisen kerran friteerattuja oreo-keksejä, jotka osoittautuivat aivan sanoinkuvailemattoman hyvän makuisiksi, hah. Ruokien hinnat eivät olleet mahdottomia, sillä lähes kaikki syötävät ja juotavat kustantivat yhdestä viiteen dollaria. Tämän lisäksi myös huvipuistolaitteiden kertakäyttöhinnat pyörivät noin viiden dollarin suuruisina. 

Kokonaisuudessaan Canfield Fair oli kokemisen arvoinen. Tunnelma tapahtumassa oli rento, ja ihmiset näyttivät nauttivan olostaan; osa söi hattaraa vaateliikkeiden edustalla, toiset ratsastivat kilpaa hevosilla ja kolmannet ihastelivat vanhoja sekä uusia autoja. Reissu Canfield Fairiin oli hyvin vietetty syyskuinen kesäpäivä! 

-Mona